2014. szeptember 7., vasárnap

Saláták - Cézár saláta




 


Ne gondoljunk tógát viselő marcona római történelmi személyiségre, és fogadjuk el, hogy az eredeti Cézár salátába nem került csirke. Valójában a Cézár saláta receptje kevesebb, mint 100 éves, és egy mexikói étteremben alkották meg először. Caesar Cardini étterme nagyon jól ment, nagy forgalmat bonyolított, olyan nagyot, hogy egy napon majdhogynem minden alapanyagból kifogyott. Éppen akkor, amikor hollywoodi sztárok futottak be hozzá, akik a rossz idő miatt nem tudtak hazatérni hétvégi vakációjukról. Caesar hirtelen összekapkodta, amit talált: jégsalátát, tojást, parmezánt, citromlevet, fekete borsot, mustárt, fokhagymát, olivaolajat és szardellát, hozzá kenyérkockát pirított. A filmsztárok jóízűen bekebelezték a salátát, és a recept komoly nemzetközi karriert futott be.

Amiben csirke is van..

Hozzávalók:
-jégsaláta
-csirke
-parmezán sajt
-zsemlekocka  /kruton/
öntet

Mindent kockára vágunk, a csirkét lassú tűzön megpároljuk /utána kérgesíteni, hogy szép színe legyen/

Öntet:

majonéz /tejszínnel hígítva/, cukor, citromlé, bors, tonhal paszta /óvatosan adagolva/
Meg kell várni, amíg kihűl a csirke, majd a salátával összekeverni és rászórni a parmezánt