Édesanyánk az, akihez örömünkkel, bánatunkkal fordulhatunk. Ő az egyetlen, aki
mindvégig feltétel nélkül szeret, aki számára mindig mi, a gyerekei
vagyunk a legfontosabbak, akárhány évesek legyünk is. Május első vasárnapja: Anyák napja.
Epres torta
Tésztához:
- 8 tojás
- 8 kanál rétesliszt
- 8 kanál cukor
- csipet só
- késhegynyi szódabikarbóna
Töltelékhez:
5 o dk eper
- 1 zacskó vanília pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 3 kanál gríz
- színtelen tortazselatin por
Elkészítés:
A tojásokat külön választjuk, a sárgáját kikeverjük habosra cukorral, a
fehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük. A
tojássárgájába lassan belekanalazzuk a habot, beleszitáljuk a lisztet és
a szódabikarbónát. Nagyon finoman összedolgozzuk és kizsírozott
tortaformába öntjük, majd közepes hőmérsékleten megsütjük. (A sütőajtót
nem szabad kinyitni sütés közben, mert összeesik a tészta.) A tészta
sülése közben elkészítjük a töltelékkrémet. A tejből és grízből
tejbegrízt készítünk. A cukrot és a margarint habosra kikeverjük, és ha
kihűlt, hozzáadjuk a tejbegrízt, majd a vanília pudingport és krémmé
dolgozzuk. Ezután a kész piskótát kettévágjuk, az alsó lapot megtöltjük a
krém háromnegyed részével. Befedjük eper szeletkékkel, rátesszük a
tortalap másik felét. A torta tetejére rákenjük a maradék krémet, és
eperszemekkel díszítjük. Elkészítjük a tortabevonó zselatint a
használati utasítás szerint, és amikor egy picikét dermedni kezd,
bevonjuk vele a torta tetejét. Tálalás előtt tejszínhabbal is
körbedíszíthetjük.
recept:szegedma
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése