Hozzávalók:
25 dkg liszt
15 dkg Rama-margarin
l3 dkg porcukor

3 tojás sárgája
Töltelék:
20 dkg őrölt mák. vagy. dió
2 dl tej 1 evőkanal vaj
3-4 evőkanal cukor,
A tejet melegítjük, belekeverjük a többi hozzávalót, jól elkeverjük, majd belereszelünk 2 közepes almát, ízesítjük késhegynyi őrölt fahéjjal, beleforgatjuk a 3 tojásfehérje felvert habját.
Közepes tepsibe simítjuk a tésztát , /annyi maradjon, amennyiből rácsot tudunk a tetejére tenni/, erre tesszük a tölteléket, berácsozzuk.
Közepesen meleg sütőben sütjük. Ha megsült, a tepsiben hagyjuk hülni, majd kis kockára vágjuk.
Érdemes elkésziteni dióval is, a tálcán egy diós - egy mákos, mutatós , és finom.
Rumos-szelet
5 tojás sárgáját 20 dkg vajjal kikeverjük, hozzáadunk 20 dkg lisztet 15-20 dkg cukrot, beleforgatjuk az 5 tojás felvert habját.
A felét tepsibe tesszük, másik felébe 2 evőkanál kakaót teszünk, majd ráöntjük az előbbire, közepesen meleg sütőben lassan sütjük.
Máz:
20- 25 dkg cukrot 1 dl rummal /kevesebb is elég/ simára keverünk, majd a meleg tésztára simítjuk.
Amikor kihűlt, kis kockára vágva tesszük tálcára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése