hozzávalók 2 főre
- 2 db libacomb
- őrölt bors
- só
- 2 db zsemle
- 1 tojás
- 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
- petrezselyem
- kakukkfű
- chili
- olaj
- A combok bőrét felfejtjük, és sóval, borssal bedörzsöljük minden oldalról.
- A töltelékhez a zsömléket tejbe beáztatjuk. Miután kinyomkodjuk, keverőtálban összekeverjük a tojással, a felaprított vagy lereszelt vöröshagymával, petrezselyemmel, kakukkfűvel, chilivel, sóval, borssal.
- A masszát a bőr alá töltjük, és fogpiszkálóval tűzzük meg.
- Kevés olajat öntünk a tepsibe, majd a combokat belefektetjük, és alufóliával letakarjuk. Sütőben puhára pároljuk 1 óra alatt, majd a fóliát levéve ropogósra sütjük.
- Tejszínben sült krumplival tálaljuk.
sütési hőfok:
180°C
Fényezett libacomb recept
» 4 kicsi pecsenyelibacomb
» 1 ek. só
» 1 ek. méz
» Mártás:
» 2 dl tejföl
» 5 dkg reszelt rokfort sajt
» 4 gerezd fokhagyma
» 1 mokkáskanál bors
A libacombokat megtisztítjuk, majd besózzuk, és kuktában 3 dl vízzel puhára pároljuk. Utána tepsibe tesszük és bekenjük a mézzel, majd pirosra sütjük.
Mártás készítése: a fokhagymát összezúzzuk, majd a tejföllel és a borssal elkeverjük.
A combokat a mártással, sült burgonyával és salátával tálaljuk.
Fényezett libacomb recept
» 4 kicsi pecsenyelibacomb
» 1 ek. só
» 1 ek. méz
» Mártás:
» 2 dl tejföl
» 5 dkg reszelt rokfort sajt
» 4 gerezd fokhagyma
» 1 mokkáskanál bors
Mártás készítése: a fokhagymát összezúzzuk, majd a tejföllel és a borssal elkeverjük.
A combokat a mártással, sült burgonyával és salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése