A jó öntet egyesíti a különféle hozzávalókat.
Ezersziget öntet
Krémes állagánál fogva remekül illik zöldség-salátákhoz.
125 g majonéz keverjünk krémesre 3 ek tejszínnel, 3 evőkanál ketchuppal, sózzuk, borsozzuk, apróra vágott zöldpaprikát is adhatunk hozzá.
Olasz öntet
Kitűnő leveles salátákhoz, vagy tésztasalátához.
150g joghurtot turmixoljunk össze 2 ek olívaolajjal,1-2 t kmustárral és kevés bazsalikomlevéllel.Sóval, borssal és fehérborecettel fűszerezzük.
Amerikai öntet
Leveles salátához való aromás szósz.
150 g tejfölbe vegyítsünk 2 ek ketcupot, 1 tk mustárt és 2-3 tk citromlevet, majd sóval, borssal és kevés cukorral ízesítsük.
Vinaigrette mártás
Ezt az ecetes-olajos öntetet bármilyen salátához felhasználhatjuk.. Ízesíthető friss zöldfűszerekkel.
1 tk mustárt keverjünk ki 2-3 ek borecetttel, csipetnyi sóval, borssal. Apránként dolgozzunk bele 6 ek olajat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése