Hozzávalók: 30 dkg liszt 18 dkg margarin, 12 dkg cukor, 1 tojás, fél tasak sütőpor, 1 citrom leve és lereszelt héja, 1 tojásfehérje a lekenéshez, 3 - 4 evőkanál cukorral kevert darált mák a szóráshoz, barack lekvár az összeragasztáshoz.
Elkészítése: A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzátesszük a többi hozzávalót és puha tésztát gyúrunk. Késfok vastagságúra nyújtjuk, virágformával kiszúrjuk. A virágok felének közepébe gyűszűvel vagy szivószállal lyukat vágunk. A tojásfehérjét kissé felverjük, a lyukas virágokat bekenjük a habbal és a cukorral elkevert mákba mártjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, közepes lángon 10 - 15 perc alatt világosra sütjük. Még melegen párosával összeragasztjuk a dzsemmel. A frissen sült virágok keksz állagúak, a dzsemtől omlósra puhulnak.
Csíkos tallér
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 tojás
- 1 vaníliás cukor
- 1 sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- csipetnyi só
forrás: Erdélyi Konyha
Kádár Katalin-Imola
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése