2013. augusztus 24., szombat

Salátaöntetek

A  jó öntet egyesíti a különféle hozzávalókat.

Ezersziget öntet

Krémes állagánál fogva remekül illik zöldség-salátákhoz.

125 g majonéz keverjünk krémesre 3 ek tejszínnel, 3 evőkanál ketchuppal, sózzuk, borsozzuk, apróra vágott zöldpaprikát is adhatunk hozzá.


Olasz öntet

Kitűnő leveles salátákhoz, vagy tésztasalátához.

150g joghurtot turmixoljunk össze 2 ek olívaolajjal,1-2 t kmustárral és  kevés bazsalikomlevéllel.Sóval, borssal és fehérborecettel fűszerezzük.

Amerikai öntet
Leveles salátához való aromás szósz.

150 g tejfölbe vegyítsünk  2 ek ketcupot, 1 tk mustárt és 2-3 tk citromlevet, majd sóval, borssal  és kevés cukorral ízesítsük.

Vinaigrette mártás

Ezt az ecetes-olajos öntetet bármilyen salátához felhasználhatjuk.. Ízesíthető friss zöldfűszerekkel.

1 tk mustárt keverjünk ki 2-3 ek borecetttel, csipetnyi sóval, borssal. Apránként dolgozzunk bele 6 ek olajat.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése