Töltött káposzta, de nem a téli...
Most van a piacon friss csombor, érdemes megszárítva eltenni , mert a káposzta-ételekbe, /én egy csipetnyit még a húslevesbe is teszek/ tökfőzeléknek kellemes, jó ízt ad.
Hozzávalók:
Elkészítem a tölteléket a szokásos módon,csak egy kicsit kisebb. egyforma,"batyút" az edény aljára kevés zsiradék /olaj, vagy zsír/ /beterítem egy káposztalevéllel erre teszem a csokor kaprot, csombort, befedem még egy levéllel , és szépen elhelyezem a töltelékeket.
A kimaradt káposztaleveleket felaprítom, , rászóróm,majd betakarom, befedem a félretett másik káposztalevéllel. A paradicsomlevet kicsit /kevés cukorral/ ízesitem és ráöntöm a káposztára, úgy hogy ellepje. Kicsi lángon, lassan főzőm, néha megforgatom, rázom a fazekat, keverni nem szabad, . /nem igényel nagy odafigyelést, ha kicsi a láng, / /a paradicsomlevet magába szívja/ a töltelékeket tejföllel meglocsolva , tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése