Joghurtos szelet
Hozzávalók: egy nagy
doboz sima vagy gyümölcsös joghurt, ugyanannyi cukor, másfélszer annyi
liszt, 4 tojás, egy csomag sütőpor, fél pohár olaj, két csomag vaníliás
cukor, ízlés szerint gyümölcs, dió, mandula.
Elkészítés: A hozzávalók kiméréséhez használd a joghurtos poharat. A lisztet, a cukrot, az olajat, a sütőport, a tojást és a joghurtot keverd össze egy nagy tálban, majd öntsd sütőpapírral kibélelt tepsibe, szórd meg a gyümölccsel és a dióval vagy mandulával, majd közepes lángon süsd 35 percig. Ha kész, szórd meg a vaníliás cukorral.
Elkészítés: A hozzávalók kiméréséhez használd a joghurtos poharat. A lisztet, a cukrot, az olajat, a sütőport, a tojást és a joghurtot keverd össze egy nagy tálban, majd öntsd sütőpapírral kibélelt tepsibe, szórd meg a gyümölccsel és a dióval vagy mandulával, majd közepes lángon süsd 35 percig. Ha kész, szórd meg a vaníliás cukorral.
Joghurtos gyümölcskrém
Hozzávalók: egy csomag vaníliás puding, egy nagy poharas gyümölcsös joghurt, 3 evőkanál cukor, 2 evőkanál porcukor, 25 dkg margarin.
Elkészítés: A pudingot keverd el a cukorral, majd add hozzá a joghurtot és kavard csomómentesre, végül főzd fel. A margarint keverd habosra a porcukorral, majd add hozzá a még langyos pudingot és keverd tovább. Ha kész, adhatsz hozzá még ízlés szerint gyümölcsdarabokat. Lehűtve fogyasszuk.
Elkészítés: A pudingot keverd el a cukorral, majd add hozzá a joghurtot és kavard csomómentesre, végül főzd fel. A margarint keverd habosra a porcukorral, majd add hozzá a még langyos pudingot és keverd tovább. Ha kész, adhatsz hozzá még ízlés szerint gyümölcsdarabokat. Lehűtve fogyasszuk.
Joghurtos-citromos pohár
Hozzávalók: egy csomag babapiskóta, 2 citrom reszelt héja és kifacsart leve, 4 dl tejszín, 4 dl joghurt, ízlés szerint cukor.
Elkészítés: A babapiskótát tedd egy tálba és locsold meg a citrom kifacsart levével. A cukrot, a tejszínt és a joghurtot keverd el a reszelt citromhéjjal, majd a babapiskótát és a krémet felváltva rétegezd mutatós poharakba. A legfinomabb, ha tálalás előtt egy napig hűtőben pihenteted.
Elkészítés: A babapiskótát tedd egy tálba és locsold meg a citrom kifacsart levével. A cukrot, a tejszínt és a joghurtot keverd el a reszelt citromhéjjal, majd a babapiskótát és a krémet felváltva rétegezd mutatós poharakba. A legfinomabb, ha tálalás előtt egy napig hűtőben pihenteted.
Egyszerű joghurttorta
Hozzávalók: 3 pohár natúr joghurt, 1 kis dobozos tejszín, 1 zacskó étkezési zselatin, 8 evőkanál cukor, ízlés szerinti gyümölcs.
Elkészítés: A joghurtot keverd össze a zselatinnal és a cukorral, majd alacsony láng fölött melegítsd össze, de vigyázz, hogy ne forrjon fel. Ha kihűlt, keverd bele a tejszínt és a gyümölcsöt, majd öntsd tortaformába, és tedd 2-3 órára a hűtőbe, amíg megdermed.
Elkészítés: A joghurtot keverd össze a zselatinnal és a cukorral, majd alacsony láng fölött melegítsd össze, de vigyázz, hogy ne forrjon fel. Ha kihűlt, keverd bele a tejszínt és a gyümölcsöt, majd öntsd tortaformába, és tedd 2-3 órára a hűtőbe, amíg megdermed.
Áfonyakrém
Hozzávalók: 35 dkg áfonya, fél liter natúr joghurt, 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés: Az áfonyát mosd meg, és tegyél félre néhány szemet a díszítéshez. A többit turmixold pépesre a joghurttal és a cukorral. A krémet oszd el négy pohárban és díszítsd a félre tett áfonya szemekkel. Akár 1-1 gombóc vanília fagylalttal is megbolondíthatod.
Elkészítés: Az áfonyát mosd meg, és tegyél félre néhány szemet a díszítéshez. A többit turmixold pépesre a joghurttal és a cukorral. A krémet oszd el négy pohárban és díszítsd a félre tett áfonya szemekkel. Akár 1-1 gombóc vanília fagylalttal is megbolondíthatod.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése