Hozzávalók /2 személyre/
2 egész csirkecomb
8 dkg vaj,
2,5 dl tej
só, bors, fűszerpaprika
szárított rozmaring
Körethez:
20 dkg krumpli
3 dkg vaj
1 dl tej
1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
a csirkecombokat megmossuk és mindkét oldalát megszórjuk sóval, borssal, fűszerpaprikával. Egy tűzűlló tálba rakjuk, melléöntjük a tejet,tetejére morzsoljuk a vajat, majd megszórjuk szárított rozmaringgal. Alufóliával lezárjuk és forró sütőben, 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és pirulni hagyjuk.
Közben a krumplit enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és összetörjük a vajjal meg a tejjel. Végül belekavarjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése