2013. január 1., kedd

Borcsokoládé házilag

 
 
 A borcsokoládé magyar találmány. 
Kugler Géza 1800-as évek végén írt könyvéből származik az eredeti recept. 

A bor és a csoki együtt különös íz párt alkot, a csoki a bor gyümölcsös ízeit felerősíti. 
 
Hozzávalók 2 pohárhoz:
2 dl jó minőségű vörösbor
10 dkg étcsokoládé
őrölt szegfűszeg
őrölt fahéj
A csokit vízgőz felett olvasszuk meg. Fokozatosan öntsük hozzá a bort, és melegítsük fel. Kevergessük addig, amíg a csoki a borban teljesen fel nem oldódik és homogén masszát nem kapunk. Igény szerint lehet ízesíteni egy kis őrölt fahéjjal, szegfűszeggel.
Óvatosan kanalazzuk borospohárba vagy csészébe. Érdemes kanalat használni a fogyasztáshoz, mert ebből az arányból elég sűrű borcsokoládét kapunk. Isteni finom.

 Boldog Újévet!                     



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése