2013. november 3., vasárnap

Vasárnapra - tejben, vajban sült csirkecomb

Hozzávalók /2  személyre/

2 egész  csirkecomb
8 dkg vaj,
2,5 dl tej
só, bors, fűszerpaprika
szárított rozmaring


Körethez:
20 dkg krumpli
3 dkg vaj
1 dl tej
1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése:

a csirkecombokat megmossuk és  mindkét oldalát megszórjuk sóval, borssal, fűszerpaprikával. Egy tűzűlló tálba rakjuk, melléöntjük a tejet,tetejére  morzsoljuk a vajat, majd megszórjuk szárított rozmaringgal. Alufóliával lezárjuk és forró sütőben, 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és pirulni hagyjuk.

Közben a krumplit enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és  összetörjük a vajjal meg a tejjel. Végül belekavarjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése