2016. november 14., hétfő

A sárgarépa - Miért fogyasszunk minél többb sárgarépát?

A sárgarépát előszeretettel használjuk levesekbe, salátákba, gyümölcslevekbe, ugyanakkor íze mellett az egészségre gyakorolt hatása sem elhanyagolható.  
 

Béta-karotin. - A sárgarépa gazdag forrása ennek az erőteljes antioxidánsnak, amely többek közt a bőr egészségében játszik fontos szerepet.


Emésztés. - Olyan nélkülözhetetlen nyomelemeket, vitaminokat és enzimeket tartalmaz, melyek serkentik az emésztést. Segít megelőzni a gyomorfekélyt és más emésztési zavarokat.

Alkáli elemek. - Tisztítja és frissíti a vért, miközben egyensúlyba hozza szervezetünk savas-lúgos arányát.

Kálium. - Segít fenntartatani az egészséges nátriumszintet a szervezetben és ezáltal csökkenti a magas vérnyomást.

Fogak egészsége. - A répa megöli a káros baktériumokat a szájban és segít megelőzni a fogszuvasodást.

Sebek kezelésére. - A nyers, reszelt sárgarépát külsőleg alkalmazhatjuk vágásokra, gyulladásokra.

Fitotápanyagok. - A sárgarépa tartalmaz egy falcarinol nevezetű fitonutrienst, ami csökkenti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát, és elősegíti a vastagbél általános egészségét.

Karotinoidok. - Ezek szabályozzák szervezetünkben a vércukorszintet.

Rostok. - Csökkentik a koleszterinszintet, illetve segítenek megelőzni a vérrögök és különféle szívbetegségek kialakulását.

Szemek, haj, körmök. - A sárgarépa fogyasztásával frissíthetjük a sejteket szervezetünkben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése