Az előkészített, bevagdosott libamelleket
befűszerezzük, majd serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát lefedve
megsütjük. A szőlőszemeket félbevágjuk, és kiszedjük a magokat. A
sütésből visszamaradt zsiradékon, a cukrot aranysárgára karamellizáljuk
(nem barnára), felöntjük balzsamecettel, a vörösborral és a fele
sűrűségűre főzzük. Ekkor továbbsűrítjük a hideg vízzel kikevert
keményítővel, és hozzáadjuk a szőlőt. Addig főzzük, míg a szőlőszemek
összeesnek (1-2 perc). A libamelleket a forró mártással, és
burgonyakrokettel tálaljuk.
Tipp:
- A libamellet célszerű a beirdalt, bőrős felével elkezdeni sütni, mert akkor hamarabb kiolvad belőle a zsiradék.
- A libamellet érdemes 1-2 nappal sütés előtt bepácolni, így zamatosabb és finomabb lesz.
- Ha nincs szőlő, használhatunk mazsolát, szilvát vagy aszalt gyümölcsöket is.
-
Az „igazi gourmand” rózsaszínűre süti libamell közepét, így szaftosabb
is. A teljesen átsült, (mint a bélszíneknél is) szárazabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése