2016. november 10., csütörtök

Márton nap

Az előkészített, bevagdosott libamelleket befűszerezzük, majd serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát lefedve megsütjük. A szőlőszemeket félbevágjuk, és kiszedjük a magokat. A sütésből visszamaradt zsiradékon, a cukrot aranysárgára karamellizáljuk (nem barnára), felöntjük balzsamecettel, a vörösborral és a fele sűrűségűre főzzük. Ekkor továbbsűrítjük a hideg vízzel kikevert keményítővel, és hozzáadjuk a szőlőt. Addig főzzük, míg a szőlőszemek összeesnek (1-2 perc). A libamelleket a forró mártással, és burgonyakrokettel tálaljuk.

Tipp:

- A libamellet célszerű a beirdalt, bőrős felével elkezdeni sütni, mert akkor hamarabb kiolvad belőle a zsiradék.

- A libamellet érdemes 1-2 nappal sütés előtt bepácolni, így zamatosabb és finomabb lesz.

- Ha nincs szőlő, használhatunk mazsolát, szilvát vagy aszalt gyümölcsöket is.

- Az „igazi gourmand” rózsaszínűre süti libamell közepét, így szaftosabb is. A teljesen átsült, (mint a bélszíneknél is) szárazabb.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése