2017. december 24., vasárnap

Mákos /diós/ rácsos


 Hozzávalók:


25 dkg liszt
15 dkg Rama-margarin
 l3 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás sárgája                 

 Töltelék:

  20 dkg őrölt   mák. vagy. dió
  2 dl tej  1 evőkanal vaj
  3-4 evőkanal cukor,

A tejet melegítjük,   belekeverjük a többi hozzávalót,  jól elkeverjük, majd belereszelünk 2 közepes almát, ízesítjük késhegynyi őrölt fahéjjal, beleforgatjuk a 3 tojásfehérje felvert habját.

Közepes tepsibe simítjuk a tésztát , /annyi maradjon, amennyiből rácsot tudunk a tetejére tenni/, erre tesszük a tölteléket, berácsozzuk.  

Közepesen  meleg sütőben sütjük. Ha megsült,  a tepsiben   hagyjuk hülni,  majd kis kockára vágjuk.

Érdemes  elkésziteni dióval is, a  tálcán egy diós  -  egy mákos,   mutatós , és finom.


 Rumos-szelet

5 tojás sárgáját 20 dkg vajjal kikeverjük, hozzáadunk 20 dkg lisztet 15-20 dkg cukrot, beleforgatjuk az 5 tojás felvert habját.
A felét tepsibe tesszük,  másik felébe 2 evőkanál kakaót teszünk, majd  ráöntjük az előbbire, közepesen meleg sütőben lassan sütjük.

 Máz:

 20- 25 dkg cukrot  1 dl rummal      /kevesebb is elég/  simára keverünk, majd  a   meleg tésztára simítjuk.

Amikor kihűlt, kis kockára vágva  tesszük tálcára.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése