12 db sós palacsinta
0,5 kg darált sertéshús
1 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
sűrített paradicsom
0,5 kg vegyes zöldség
10 dkg krémsajt
1 dl tejszín
só, bors, szerecsendió
10 dkg reszelt sajt
A
hagymát apróra vágom, kevés olajban megpirítom, hozzáadom a darált
húst, fehéredésig kevergetem, fűszerezem és sűrített paradicsommal összekeverem. Egy pici
vizet is öntök alá, ha túl sűrű és készre párolom. A végén ne maradjon
sok leve. Ezzel a húsraguval töltöm meg a palacsintákat. Mindegyiket
rézsútosan 3 részre vágom és egy közepes, kiolajozott tepsibe rakom úgy,
hogy egy kicsit fedjék egymást. Míg a ragu fő, addig a zöldséget kevés
sós vagy ételízesítős vízben megfőzöm. Leszűröm, belekeverem a
krémsajtot és a tejszínt, borssal és szerecsendióval fűszerezem és
összeforralom. (Ha nincs tejszínünk és krémsajtunk, reszelt sajtot
olvaszthatunk bele egy kevés tejjel. Legfinomabb tejszínnel és lehetőleg
ízesített sajtkrémmel, pl. zöldfűszeressel, hagymással, fokhagymással.)
Ezzel a sajtmártásos zöldséggel leöntöm a palacsintákat, és reszelt
sajttal megszórom. 200 °C-os sütőben addig sütöm, míg a sajt pirulni
kezd.
/recept-Aliz konyhája/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése