-
Hozzávalók
egy csirke 8 dkg vaj 3 dl fehérbor 12 dkg füstölt szalonna majoránna őrölt bors só
-
Elkészítés
A megmosott csirke mindkét felét sózzuk, belsejét bekenjük majoránnával, külső felületét borssal ízesítjük. Az előkészített csirkét magas falú tepsibe tesszük, majd leöntjük olvasztott vajjal, alá pedig a fehérbort öntjük. Letakarva, sütőben pároljuk, a bort pedig pótoljuk, szükség és tetszés szerint. Ha már megpuhult, vékony szalonnaszeleteket borítunk rá, és ropogósra sütjük.Konyakos kacsasült
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa
1 fej vöröshagyma
10 dkg húsos szalonna
5 dkg liszt
2 dl vörösbor
½ dl konyak
15 dkg kacsamáj
5 dkg vaj
1 dl olaj
1 csokor petrezselyem
2 babérlevél
kakukkfű, só
Elkészítés:
Tedd be a kacsát sülni a sütőbe. Pirítsd meg egy kevés olajban a kacsa aprólékát, a negyedekre vágott hagymát és a kockákra vágott szalonnát. Szórd meg a liszttel, öntsd fel a vörösborral, egy kevés vízzel és a konyakkal. Ízesítsd petrezselyemmel, babérlevéllel, kakukkfűvel és sóval, forrald fel, és főzd 30-35 percig nagy lángon, majd szűrd le. A kacsa máját pirítsd meg egy kevés vajon, majd törd át, és keverd a leszűrt mártásba. A közben ropogósra sült kacsa zsírját is keverd a mártásba. Tálaláskor darabold fel a kacsát, és a mártással leöntve, burgonyapürével, vagy krokettel tálald.
2013. február 2., szombat
Farsang-részeges csirke és konyakos kacsa
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése