Az ételnek tehát semmi köze Brassóhoz, és az „apró” jelzővel is csak akkor egészítették ki tréfából, amikor a hús egyszer, nagyon apróra sikerült. A leghihetőbb magyarázatot Csáky Sándor „A huszadik század szakácsművészete” című könyvében találjuk, ahol a szerző azt írja, hogy a brassói pecsenye eredetileg bélszínből készült paradicsomos, vörösboros, gombás változatban, tarhonyával, és ismeretlen szakácstól származik. /Asztali legendák/
Hús, krumpli, jókora adag majoránna és fokhagyma.
fél kiló sertés comb
1 kg krumpli
2 ek morzsolt majoránna
5-6-7 gerezd zúzott fokhagyma
só, frissen őrölt bors
1-2 dl száraz fehérbor
olaj a krumpli sütéséhez
5 dkg vaj
A húst felkockázni és az olvasztott vajon/olajon átpirítani, majd megszórni borrsal, majoránnával. A borral felöntve, fedő alatt puhára
párolni, majd zsírjára sütni és összekeverni jó sok zúzott fokhagymával.
Közben a meghámozott, kockára vágott krumplit forró olajban megsütni
rászedni a húsra, összekeverni, sózni és tálalni. .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése