A muffinok lehetnek gyümölcsösek, csokisak, vaníliásak, édesek.. de készülhetnek sós változatban is.
Muffin alaptészta
1,5 dl joghurt
2 evőkanál tej
fél dl olaj
2 tojás
1 teáskanál só
fél csomag sütőpor
20 dkg liszt
bors
Elkészítés
A lisztet a sütőporral, a sóval, az ízlés szerinti borssal összekeverjük
A joghurtot a tojásokkal, olajjal, tejjel összevegyítjük, hozzászitáljuk a liszes egyveleget, és jól összedolgozzuk.
Sonkás-sajtos muffin
Hozzávalók
1 adag alaptészta
1 vastag szelet sonka
2 evőkanál reszelt sajt
olaj, liszt, a formához
A muffinsütőt kiolajozzuk, kilisztezzük, háromnegíedig megtöltjük a masszával, és sütőben készre sütjük
Csirkemájas muffin
Hozzávalók
1 adag alaptészta
20 dkg csirkemáj
1 kicsi fej hagyma
1 evőkanál olaj
só,bors,pirospaprika
olaj,liszt, a formához
Elkészítés
Az összevágott hagymát az evőkanál olajon megpároljuk, és átsütjük rajta a feldarabolt csikemájat.
Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük.
Az alaptésztába belekeverjük a hagymás csirkemájat /leve nélkül/. A muffinsütőt kiolajozzuk, kilisztezzük, háromnegyedig töltjük a masszával, és sütőben tűpróbáig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése