Hozzávalók /4 személyre/
2 padlizsán, 2 zsenge kerti tök,
a sörtésztához: 20 dkg liszt,2 tojás.
2,5-3 dl sör, só,
a sütéshez:4 dl olaj,
a mzsdéjhoz: 1 fej fokhagyma,
4-5 evőkanál olaj, só, petrezselyemzöld
/kevés szénsavas víz/
A padlizsánt meg a tököt meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és lesózzuk. A sörtésztához felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a sót, meg a lisztet, és csomómentesre kavarjuk annyi sörrel, hogy palacsinta sűrűségű masszát kapjunk. A zöldségekről papírtörlővel leitatjuk a levet, belemártjuk a sörös masszába, és forró olajban kisütjük.
A muzsdéjhoz a fokhagymát megpucoljuk, áttörjük. Hozzáadunk sót, meg apróra vágott petrezselyemzöldet, majd krémesre kavarjuk, fokozatosan adagolva közben az olajat. /Kevés szénsavas vízzel hígitjük, ha szükséges/
forrás: Erdélyi Konyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése