2012. december 21., péntek

Diós töltött pulyka

Hozzávalók: /4 személy/

Kb 80 dkg-os pulykamell-filé
2 db zsemle
15 dkg durvára darált dió
1 cs.petrezselyem
2 dl tej
2 tojás
1 csipet reszelt szerecsendió
1 mk sáfrányos szeklice /elmaradhat/

3 ek.olaj

Elkészítés:

A pulykamellet éles-hegyes késsel felszúrjuk és kívül-belül bedörzsöljük sóval. A diót zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben.

Tejet felforraljuk és leforrázzuk vele a felkockázott zsemléket.
Hozzáadjuk a diót,egész tojásokat,felaprított petrezselymet,fűszerezzük,majd alaposan összedolgozzuk.
A hús üregébe töltjük,majd hústűvel megtűzzük a nyílást.
A tepsibe tesszük,felforrósítjuk az olajat és a húsra öntjük.
Lefedjük a tepsit és 200 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük,közben a saját levével locsolgassuk.

Ízesíthetjük fahéjas hagymával:
 25 dkg gyöngyhagyma
2 ek liszt,
1 mk. őrölt fahéj,
1 dl száraz vörösbor,
1 dl tejföl.

  Megtisztítjuk a gyöngyhagymát a hús köré szórjuk és fedő nélkül a húst,hagymát megpirítjuk.Amint a hús elkészült tálra emeljük a hagymás szaftot pedig lábosba öntjük.
Liszttel,fahéjjal meghintjük,vörösborral felöntjük és alaposan kiforraljuk.A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt,ha szükséges sózzuk,borsozzuk.

A húst végül felszeleteljük. Petrezselymes burgonya vagy párolt rizs való mellé.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése