2013. szeptember 25., szerda

Őszi színek a tányéron

Változik az időjárás, nemsokára rozsdás-rőt színekben pompáznak a falevelek, hogy majd puha takaróval fedjék be a földet.

A szép őszi,  szelíd napfényt varázsoljuk tányérunkra!

Használjuk ki az utolsó csemegekukorica-csöveket - de morzsolt kukoricakonzervet bármikor beszerezhetünk, - a piacon találunk még zöld cukkinit, sárga paradicsomot.

Cukkinis kukorica fasírt

4 személyre:
3 kisebb sárga cukkini, 40 dkg morzsolt csemegekukorica, 4 cikk fokhagyma, 4 tojás, 4 evőkanál  zsemlemorzsa, só, bő olaj

A cukkinit meghámozzuk, lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk. 10-15 perc után kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a kukoricát, a tojást, a zsemlemorzsát meg a zúzott fokhagymát, és ha szükséges utánasózzuk. Evőkanálnyi masszából fasírtokat formázunk, és serpenyőben forró olajban kisütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése