2014. július 19., szombat

A titkos meggymagozó


Soha, de soha ebben az életben nem jöttem volna rá, hogy a fokhagymaprés alatti lyuk az meggymagozó..



"Valamikor 100 éve vásároltam ezt a fokhagymaprést, hát nem dizájnos annyi szent, nem egy szépség, sőt kifejezetten szürkeronda, de jól lehet átnyomni rajta a fokhagymát, lehet, hogy akkor újkorában egyszer rácsodálkoztam, hogy az a lyuk mi a fenének van ott, mire lehet jó, de miután semmire nem jutottam, soha többet nem foglalkoztam vele.
Pedig kellett volna.
Gondolhattam volna, hogy nem véletlenül tesznek oda egy lyukat, a szárra meg egy pecket, ami pont a lyukba megy, ha a szárakat összezárom.
Nos abba a lyukba kell helyezni a meggyszemet és a pecket beletolni, hopp... már ki is van magozva a meggy.
Kb. 10-15 szemig az ember bénázgat, amíg rájön a technikára, hogy esik a legjobban félkézre, de onnantól, mint a villám úgy haladtam, ilyen gyorsan még életemben nem magoztam ki 1 kg meggyet és 1/2 kg cseresznyét..'  

A cikket az Erdélyi Konyha kis fűzetében, olvastam, nagy örömömre. A cikk és a kép Zsanuária blogjából való.

Nekem is van egy ilyen fokhagymaprésem, /van dizájnosabb is, de ezt használom többet/ és soha nem jöttem volna rá, hogy ez egy titkos meggymagozó!

Köszönet a cikkért! 

Farkas Hédi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése