2014. július 21., hétfő

Hűsítő ízek

Mentás uborkaleves


Frissitő, segíti a gyomor működését,/hamar elkészül/

4 uborka
4 dl yoghurt
 1-2 evőkanál olivaolaj
2-3 szál petrezselyemlevél
1-2 szál menta
1 kis csokor metélőhagyma
1 kis hagyma
só, bors

Az uborkát hagymát kockára daraboljuk. A zöld fűszereket megmossuk, a petrezselyemésa menta leveleit letépjük a záráról, metélőhagymát összevágjuk, késes aprítóban jól összeaprítjuk.

Hozzáadjuk a yoghurtot, krémesre turmixoljuk.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, beleöntjük az olivaolajat. Tálalás előtt jól lehűtjük.

Hagyma helyett készíthetjük fokhagymásan  is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése