2014. július 12., szombat

Erdélyi vargabéles

Hozzávalók:

  • 10 dkg mazsola
  • 50 dkg hosszúmetélt, szélesmetélt, laska (nem cérna!!!)
  • 4 tojás
  • 4 csomag  vanílíás cukor
  • 20 dkg  kristálycukor
  • 50 dkg tehéntúró
  • 25 dkg tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag fagyasztott réteslap
  • vaj

Elkészítés:

A laskát (metéltet) megfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük. A túróhoz hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, a tejfölt, a 4 tasak vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, és jól összetörjük egy villával, majd belekeverjük a mazsolát. Kemény habot verünk 4 tojásfehérjéből, majd hozzáadjuk a túrós masszát, amit óvatosan belekeverünk, majd hozzáadjuk a laskát (metéltet), azt is óvatosan belekeverjük.

Egy tepsit megkenünk vajjal, a réteslapokat kettéosztjuk úgy, hogy fele az aljára, fele a tetejére jusson, a réteslapok közé tesszük a túrós masszát.

Szép pirosra megsütjük közepes kis lángon. Mikor kész, megszórjuk porcukorral. Négyszögekre vágjuk, lehet hozzá adni eper öntetet, vaníliaöntetet stb..

forrás: Mindmegette

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése