Hozzávalók:
- 10 dkg mazsola
- 50 dkg hosszúmetélt, szélesmetélt, laska (nem cérna!!!)
- 4 tojás
- 4 csomag vanílíás cukor
- 20 dkg kristálycukor
- 50 dkg tehéntúró
- 25 dkg tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag fagyasztott réteslap
- vaj
Elkészítés:
A laskát (metéltet) megfőzzük, majd
leszűrjük és félretesszük. A túróhoz hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, a
tejfölt, a 4 tasak vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, és jól
összetörjük egy villával, majd belekeverjük a mazsolát. Kemény habot
verünk 4 tojásfehérjéből, majd hozzáadjuk a túrós masszát, amit óvatosan
belekeverünk, majd hozzáadjuk a laskát (metéltet), azt is óvatosan
belekeverjük.
Egy tepsit megkenünk vajjal, a réteslapokat kettéosztjuk úgy, hogy fele az aljára, fele a tetejére jusson, a réteslapok közé tesszük a túrós masszát.
Szép pirosra megsütjük közepes kis lángon. Mikor kész, megszórjuk porcukorral. Négyszögekre vágjuk, lehet hozzá adni eper öntetet, vaníliaöntetet stb..
Egy tepsit megkenünk vajjal, a réteslapokat kettéosztjuk úgy, hogy fele az aljára, fele a tetejére jusson, a réteslapok közé tesszük a túrós masszát.
Szép pirosra megsütjük közepes kis lángon. Mikor kész, megszórjuk porcukorral. Négyszögekre vágjuk, lehet hozzá adni eper öntetet, vaníliaöntetet stb..
forrás: Mindmegette
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése