Citromos mártással:
A csirkemellfilét /kevés sóval sózzuk, vajon,
olajon fedő alatt kevés víz, vagy húslé hozzáadásával puhára pároljuk
/vagy vajjal kikent fóliába csomagolva párolva/ a megpuhult húst
vajazott tálba tesszük, mustárral,sóval cukorral, kevés citromhéjjal
és citromlével ízesített tejföllel leöntjük,pár percre sütőbe tesszük,
hogy jól átforrósodjon, vajas burgonyát, párolt rizst esetleg spagettit
adhatunk mellé.
Sajtos csirkemell:
A csirkemelleket levesben puhára főzzük, majd a húst a csontról
leszedjük, vékony metéltre vágjuk. Vajjal, vagy zsírral megkent edénybe
tegyük úgy, hogy a közepe üresen maradjon, ide ütjük a tojást, gyengén
sózzuk, a húsra kevés vajat csepegtetünk és tegyük előmelegített sütőbe
annyi időre, amiíg a tojásfehérje megalvad. Reszelt sajttal beszórva,
tálaljuk, zöldsaláta, vagy párolt zöldség a körete.
Maradék főtt, vagy sült csirkehúst vagdaljunk finomra, vajból és
lisztből készítsünk fehér mártást, engedjük fel 1 deci tejjel, főzzük
sűrűre,keverjük össze a vagdalt hússal. Lehetőleg egyforma nagyságú
almákat hámozzunk meg,vájjuk ki a közepét,az almákat citromos vízben
/így nem barnul meg/ főzzük, majd a /kivájt almát apróra vágva a hús
közé keverjük/ a megfőtt, lecsepegtetett almákat töltsük meg a húsos
töltelékkel, vajjal kikent tűzálló tálban sütőben 8-10percig süssük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése