Hozzávalók: /4 személy/
Kb 80 dkg-os pulykamell-filé
2 db zsemle
15 dkg durvára darált dió
1 cs.petrezselyem
2 dl tej
2 tojás
1 csipet reszelt szerecsendió
1 mk sáfrányos szeklice /elmaradhat/
3 ek.olaj
Elkészítés:
A pulykamellet éles-hegyes késsel felszúrjuk és kívül-belül bedörzsöljük sóval. A diót zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben.
Tejet felforraljuk és leforrázzuk vele a felkockázott zsemléket.
Hozzáadjuk a diót,egész tojásokat,felaprított petrezselymet,fűszerezzük,majd alaposan összedolgozzuk.
A hús üregébe töltjük,majd hústűvel megtűzzük a nyílást.
A tepsibe tesszük,felforrósítjuk az olajat és a húsra öntjük.
Lefedjük a tepsit és 200 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük,közben a saját levével locsolgassuk.
Ízesíthetjük fahéjas hagymával:
25 dkg gyöngyhagyma
2 ek liszt,
1 mk. őrölt fahéj,
1 dl száraz vörösbor,
1 dl tejföl.
Megtisztítjuk a gyöngyhagymát a hús köré szórjuk és fedő nélkül a
húst,hagymát megpirítjuk.Amint a hús elkészült tálra emeljük a hagymás
szaftot pedig lábosba öntjük.
Liszttel,fahéjjal
meghintjük,vörösborral felöntjük és alaposan kiforraljuk.A tűzről
levéve belekeverjük a tejfölt,ha szükséges sózzuk,borsozzuk.
A húst végül felszeleteljük. Petrezselymes burgonya vagy párolt rizs való mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése