Hozzávalók:
» 1 ek. citromlé
» só, fehér bors
» 40 dkg apró rák /konyhakész koktélrák/
» 2 narancs
» 20 dkg kígyóuborka
» 1 lila hagyma
» 10 dkg majonéz
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 kk. mustár
» 1/2 kk. porcukor
» 2 ek. brandy
» 4-5 szál petrezselyem
A narancsokat cikkcakkban félbevágjuk, és húsukat kikanalazzuk. Az uborkát felkockázzuk,a hagymát felkarikázzuk, a narancsot felaprózzuk, és levét elkeverjük a majonézzel, a mustárral, porcukorral, sóval, fehér borssal, a brandyvel és az összepréselt fokhagymával. Ezután belekeverjük a rákokat, a zöldségeket és a narancsot, és az egészet lehűtjük. Végül az egészet eloszlatjuk a narancshéjakban, majd rátesszük a díszítésre félretett rákokat, megszórjuk a felaprózott petrezselyemmel, és már kínálhatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése