A kaszinótojás az egyik legkedveltebb hideg étel szilveszterkor.
Hozzávalók:
- tojás
- vaj
- májkrém
- mustár
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- tartármártás
- franciasaláta
Elkészítés:
Személyenként 1-2 tojást keményre főzünk,
meghámozzuk, hosszában kettévágjuk. Sárgájukat óvatosan kiemeljük, és
mély tálba gyűjtjük, a tojásfehérjéket külön tálra rakjuk. A
tojássárgájákat villával finomra összetörjük.
Minden tojássárgájához 1 kiskanál vajat számítva, 1 kiskanál májkrémmel, mustárral, sóval, borssal, finomra vagdalt petrezselyemzölddel habosra keverjük. A tölteléket kiskanál segítségével, a tojássárgák helyére betöltjük.
A tojásokat tálalhatjuk önmagukban, tartármártással leöntve, vagy franciasaláta ágyra fektetve, hideg sült vagy pástétom köré rakva.
Minden tojássárgájához 1 kiskanál vajat számítva, 1 kiskanál májkrémmel, mustárral, sóval, borssal, finomra vagdalt petrezselyemzölddel habosra keverjük. A tölteléket kiskanál segítségével, a tojássárgák helyére betöltjük.
A tojásokat tálalhatjuk önmagukban, tartármártással leöntve, vagy franciasaláta ágyra fektetve, hideg sült vagy pástétom köré rakva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése