A borcsokoládé magyar találmány.
Kugler Géza 1800-as évek végén írt könyvéből származik az eredeti recept.
A bor és a csoki együtt különös íz párt alkot, a csoki a bor gyümölcsös ízeit felerősíti.
Hozzávalók 2 pohárhoz:
2 dl jó minőségű vörösbor 10 dkg étcsokoládé őrölt szegfűszeg őrölt fahéj
A csokit
vízgőz felett olvasszuk meg. Fokozatosan öntsük hozzá a bort, és
melegítsük fel. Kevergessük addig, amíg a csoki a borban teljesen fel
nem oldódik és homogén masszát nem kapunk. Igény szerint lehet ízesíteni
egy kis őrölt fahéjjal, szegfűszeggel.
Óvatosan
kanalazzuk borospohárba vagy csészébe. Érdemes kanalat használni a
fogyasztáshoz, mert ebből az arányból elég sűrű borcsokoládét kapunk.
Isteni finom.
Boldog Újévet!
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése