A tejtermékek közül a túró érdekes módon szinte kizárólagosan magyar termék. A magyar túró só és cukor nélkül készül, csak kis mértékben savanyú, sajátos nedves és morzsalékos állapotban kerül forgalomba. Ehhez csak nagyjából hasonló sótlan sajtok ismertek máshol (pl. mozzarella), de ezeket összegyúrt tömbökben (golyókban) árulják, illetve édesebb, tejszínesebb készítmények is léteznek, mint sütemény-alapanyagok, de pont ilyen nincs máshol. Nálunk viszont közismert, rendszeresen fogyasztott, mindenhol folyamatosan kapható termék, amiből jellegzetes, közkedvelt ételeket készítünk
Vendégek jönnek és gyorsan kellene egy finom és gyors pogácsa?
Hozzávalók:
25 dkg vaj
25 dkg liszt
25 dkg túró
só
a tetejére 1 tojás felverve
A recept lényege az, hogy mindenből ugyanannyi kell, akármennyire is növeljük az adagot.
Megszórhatjuk sajttal, szezámmaggal, köménnyel,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése