Sütés előtt az olajba tegyél egy fogpiszkálót. Ha szépen sülni kezd, akkor elég meleg az olaj ahhoz, hogy beletedd a rántani valódat is. Ha a fogpiszkáló kicsit megég, akkor mérsékeld a hőfokot és várj pár percet amíg hül egy keveset. De ha a fogpiszkáló mozdulatlanul ül az olajban, várj még egy kicsit, hogy melegedjen, különben túlzottan megszívja magát a hús az olajjal.
Az olajból kiszedett húsba ne szúrjunk villát, ugyanis a finom szaft ez esetben kifolyhat. Szűrőkanállal vagy csíptetővel vegyük ki és tegyük papírszalvétára.
2-3 gerezd fokhagymát pépesitsünk, keverjük ki kevés olajjal, ezzel kenjük meg a frissen kisült húst /nagyon finom ízt ad/
Hasábokra vágott főtt krumplit forró olajban ropogósra sütjük, megszórjuk friss /vagy száritott/ kakukkfűvel
Salátaecet -
készítsünk egy nagy adag salátaecetet /1-1,5 liter/ víz, cukor /édesitőszer/ ecet /ízlés szerint/, tegyünk bele 2-3 gerezd fokhagymát, szemes borsot, 2-3 babérlevelet, forraljuk rövid ideg, mikor kihűlt szűrjük le, műanyag flakonban hűtőszekrényben tartsuk, fejes saláta,uborka,paradicsom salátához használhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése