A muzsdéj egy fokhagymaszósz, melynek elkészítése elég egyszerű. A fokhagymát megpucoljuk, majd jól összezúzzuk. Olajjal és sóval kikavarjuk, akár egy majonézt. Pirospaprikát, őrölt fehérborst adunk hozzá.
Buborékos vízzel higítjuk a kellő sűrűségre.A szénsav ugyanis kiszívja a fokhagyma erejét, élénkíti az ízét.
Joghurtos epertorta
Hozzávalók: 1 piskóta-alap, 1/2 liter natúr joghurt, 30 dkg eper kevés cukor,/ némi fahéj,/ 1 csomag zselatin 3 dl habtejszín- Süssünk kapcsos tortaformában egy piskótalapot, nem kell, hogy magas legyen, hiszen ennek a tortának épp a joghurtos eperkrém a lényege!
- A gyümölcsöt alapos mosás után , csumáját eltávolítva, tegyük turmixgépbe! Öntsük hozzá a joghurtot, cukrot ízlés szerint, / egy kis fahéjjal is izgalmasabbá tehető/ Turmixoljuk össze!
- A zselatint készítsük el a csomagoláson leírt módon, adjunk hozzá néhány evőkanállal a krémből, dolgozzuk össze, majd öntsük az egészet az epres krémhez!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése