2013. július 6., szombat

Nyári töltött káposzta

 




Töltött káposzta, de nem a téli... 

Most van a piacon friss csombor,  érdemes megszárítva eltenni , mert a káposzta-ételekbe,    /én egy csipetnyit még a húslevesbe is teszek/   tökfőzeléknek kellemes, jó ízt ad. 

Hozzávalók:

Elkészítem a tölteléket a szokásos módon,csak egy kicsit kisebb. egyforma,"batyút"  az edény aljára kevés zsiradék  /olaj, vagy zsír/  /beterítem egy káposztalevéllel   erre teszem a csokor kaprot, csombort, befedem még egy levéllel , és szépen elhelyezem a töltelékeket.  

A  kimaradt káposztaleveleket felaprítom, , rászóróm,majd betakarom, befedem a  félretett másik káposztalevéllel. A paradicsomlevet kicsit /kevés cukorral/ ízesitem és ráöntöm a káposztára, úgy hogy ellepje.  Kicsi lángon, lassan főzőm, néha megforgatom, rázom a fazekat, keverni nem szabad,  .   /nem igényel nagy odafigyelést, ha kicsi a láng, /  /a paradicsomlevet magába szívja/ a töltelékeket tejföllel meglocsolva , tálalom.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése