2014. április 5., szombat

Hétvégére - kivis sütemény

A kivi a süteményeket is színessé teheti! Ebben a süteményben a kivi   tökéletes harmóniát alkot az édes tehéntúróval, ugyanakkor frissé, tavasziassá teszi színével ezt a desszertet.

Hozzávalók:

12 dkg liszt
  2 evőkanál kakópor
  6 tojás
15 dkg porcukor
1 dl étolaj

a túrókrémhez:

20 dkg margarin
30 dkg félzsíros tehéntúró
25 dkg porcukos
1 citrom lereszelt héja

a kivis krémhez

7 dl kivi üditőital
2 tasak vanília izű pudingpor
2 evőkanál cukor
3-4 kivi

Elkészítés:

Előkészítjük a tészta hozzávalóit, a lisztet elkvejük a kakóporral és a sütőporral.

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra kavarjuk a porcukorral és lassanként hozzákavarjuj az olajat is.
A tojásfehérjét kemény habbá varjük.
A tojássárgás cukorhoz először óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét,majd a sütőporos lisztet.
A tésztamasszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük-

A túrókrémhez előkészítjük a túrót, a margarint, a porcukrot, a citromhéjat, kivit.

A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót meg a citromhéjat és simára kavarjuk.

A túrókrémet rákenjük a kihűlt tésztára, a tetjét kirakjuk a meghámozott, karikára vágott kiviszeletekkel.

A kivis üditőitalból 6 dl-t felforralunk, hozzáadjuk a cukrot, valamint a megmaradt üditővel feloldott pudingport. Folyamatosan kavargatva besűrytjük, még melegen a túrókrém tetejére simítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

Ezt a süteményt narancsos változatban is elkészíthetjük,  narancsos üditővel és narancsszeletekkel .



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése