Hozzávalók:
12 dkg liszt
2 evőkanál kakópor
6 tojás
1 dl étolaj
a túrókrémhez:
20 dkg margarin
30 dkg félzsíros tehéntúró
25 dkg porcukos
1 citrom lereszelt héja
7 dl kivi üditőital
2 tasak vanília izű pudingpor
2 evőkanál cukor
3-4 kivi
Elkészítés:
Előkészítjük a tészta hozzávalóit, a lisztet elkvejük a kakóporral és a sütőporral.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra kavarjuk a porcukorral és lassanként hozzákavarjuj az olajat is.
A tojásfehérjét kemény habbá varjük.
A tojássárgás cukorhoz először óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét,majd a sütőporos lisztet.
A tésztamasszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük-
A túrókrémhez előkészítjük a túrót, a margarint, a porcukrot, a citromhéjat, kivit.
A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót meg a citromhéjat és simára kavarjuk.
A túrókrémet rákenjük a kihűlt tésztára, a tetjét kirakjuk a meghámozott, karikára vágott kiviszeletekkel.
A kivis üditőitalból 6 dl-t felforralunk, hozzáadjuk a cukrot, valamint a megmaradt üditővel feloldott pudingport. Folyamatosan kavargatva besűrytjük, még melegen a túrókrém tetejére simítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Ezt a süteményt narancsos változatban is elkészíthetjük, narancsos üditővel és narancsszeletekkel .

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése