2015. január 26., hétfő

Csomboros gombaleves

4 személyre

35 dkg gomba, 1 hagyma, 2 sárgarépa, csirkehús, 5 dkg rizs, 1 tojás, 1 evőkanál paprikakrém. só, bors, csombor, ecet

A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk. A sárgarépát karikára, a hagymát pedig apróra vágjuk. Az olajon megdinszteljük  hagymát meg a sárgarépát, hozzáadjuk s gombát, a paprikakrémet, csombort, majd felöntjük vízzel, megfűszerezzük- a ledarált csirkehúshoz hozzáadjuk a lecsöpögtetett rizst, a felvert tojást, sóval, borssal fűszerezzük és alaposan összedolgozzuk. Diónyi gombócokat formálunk, belefőzzük a levesbe. Tálalás előtt ecettel ízesítjük.

Recept:
Erdélyi Konyha
Finom falatok
Kálmán Adél


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése