nyúlcsirke- mert ez eredetileg egy francia nyúlrecept...
Hozzávalók: 6 kisebb csirkecomb, 5 dkg szalonna, 6 dkg vaj vagy olíva
olaj, 5 evőkanál erős mustár, 5 evőkanál tejszín, 1 szál kakukkfű, 3
evőkanál fehér bor.
Elkészítése: a húsdarabokat besózom, megolajozom, és jól bekenem a
mustárral. Egy kivajazott tűzálló tálba rendezem, rászórom az apróra
vágott szalonnát, rádobom a kakukkfüvet. Forró sütőbe teszem és 45
percig sütöm, de félidőben megfordítom a húsokat. Amikor puha, kiszedem
és a borral elkevert tejszínt a pecsenyelébe keverem és ráöntöm a húsra.
(Ez eredetileg egy francia nyúlrecept. A fenti módon kell elkészíteni egy egész, 1,5 kilós nyulat, persze feldarabolva.)
Köret:
Fokhagymás krumplipüré
Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2 új fokhagyma, 1 dl tej, 1 dl tejszín, 1 kanál vaj, só.
Elkészítése: a megtisztított, felkockázott krumplit sós vízben
megfőzöm. Egy másik edényben, kevés vízben 5 percig főzöm a meghámozott
fokhagymát. A zöld szárából is megtartok minél többet. A krumpliról
leöntöm a vizet, beleteszem a vajat, tejet és a tejszínt, a pépesített
fokhagymát és robottal habosra keverem mindezt. Ha kell, utána sózom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése