1 kg-os csirke
őrölt bors
liszt

1 fej vöröshagyma
20 dkg gomba
20 dkg paradicsom
3 gerezd fokhagyma
1 csomó petrezselyemzöld
1 ek tárkonylevél
1 dl száraz fehérbor
Köret: párolt rizs
Elkészítés
1. A megtisztított csirkét feldaraboljuk, besózzuk, borsozzuk, és lisztbe forgatjuk, majd a zsírban pirosra
sütjük.
2. A húst a zsírból kivesszük, és a finomra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott
gombát. Megsózzuk, borsozzuk, és zsírjára pirítjuk. Hozzátesszük a felkockázott, meghámozott
paradicsomot, zúzott fokhagymát, meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel és tárkonnyal.
Összeforraljuk.
3. Visszahelyezzük a csirkedarabokat a raguba, felöntjük a borral, és teljesen készre pároljuk.
Sütemény:
Kávés négerkocka
5 tojás sárgáját kikeverjük 20 dkg
cukorral,3 dkg kakaóval, 12 dkg margarinnal. Majd hozzáadunk 25 dkg
lisztet, 1 egész sütőport, 1 dl /rumaromával/ ízesített/ feketekávét,
majd hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.Bármilyen krémmel megtölthetjük,tetejére csokimázat tehetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése