2015. február 22., vasárnap

Vasárnapi ebéd - Pirított csirke vadászné módra - Sütemény: kávés négerkocka

Hozzávalók:

1 kg-os csirke

Képtalálat a következőre: „gomba”
őrölt bors
liszt
2 ek zsír
1 fej vöröshagyma
20 dkg gomba
20 dkg paradicsom
3 gerezd fokhagyma
1 csomó petrezselyemzöld
1 ek tárkonylevél
1 dl száraz fehérbor

 Köret: párolt rizs


Elkészítés
1. A megtisztított csirkét feldaraboljuk, besózzuk, borsozzuk, és lisztbe forgatjuk, majd a zsírban pirosra
sütjük.
2. A húst a zsírból kivesszük, és a finomra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott
gombát. Megsózzuk, borsozzuk, és zsírjára pirítjuk. Hozzátesszük a felkockázott, meghámozott
paradicsomot, zúzott fokhagymát, meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel és tárkonnyal.
Összeforraljuk.

3. Visszahelyezzük a csirkedarabokat a raguba, felöntjük a borral, és teljesen készre pároljuk.


Sütemény:

Kávés négerkocka
5 tojás sárgáját kikeverjük 20 dkg cukorral,3 dkg kakaóval, 12 dkg margarinnal. Majd hozzáadunk 25 dkg lisztet, 1 egész sütőport, 1 dl /rumaromával/ ízesített/ feketekávét, majd hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Bármilyen krémmel megtölthetjük,tetejére csokimázat tehetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése