2012. november 10., szombat

Kakukkfűves töltött libacomb

hozzávalók 2 főre
  • 2 db libacomb
  • őrölt bors
  • 2 db zsemle
  • 1 tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
  • petrezselyem
  • kakukkfű
  • chili
  • olaj 
elkészítés
  1. A combok bőrét felfejtjük, és sóval, borssal bedörzsöljük minden oldalról.
  2. A töltelékhez a zsömléket tejbe beáztatjuk. Miután kinyomkodjuk, keverőtálban összekeverjük a tojással, a felaprított vagy lereszelt vöröshagymával, petrezselyemmel, kakukkfűvel, chilivel, sóval, borssal.
  3. A masszát a bőr alá töltjük, és fogpiszkálóval tűzzük meg.
  4. Kevés olajat öntünk a tepsibe, majd a combokat belefektetjük, és alufóliával letakarjuk. Sütőben puhára pároljuk 1 óra alatt, majd a fóliát levéve ropogósra sütjük.
  5. Tejszínben sült krumplival tálaljuk.
sütési hőfok:
180°C

Fényezett libacomb recept


» 4 kicsi pecsenyelibacomb
» 1 ek.
» 1 ek. méz

» Mártás:

» 2 dl tejföl
» 5 dkg reszelt rokfort sajt
» 4 gerezd fokhagyma
» 1 mokkáskanál bors

A libacombokat megtisztítjuk, majd bezzuk, és kuktában 3 dl vízzel puhára pároljuk. Utána tepsibe tesszük és bekenjük a mézzel, majd pirosra sütjük.

Mártás készítése: a fokhagymát összezúzzuk, majd a tejföllel és a borssal elkeverjük.
A combokat a mártással, sült burgonyával és salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése