2013. október 30., szerda

Kelbimbós krokett tejfölös mártással

Hozzávalók /4  személyre/

25 dkg kelimbó, 2 krumpli, 12 dkg sonka, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 tojás, só, bors, 1 kávéskanál szárított zsálya, a sütéshez olaj, a mártáshoz: 2 dl tejföl, 1 teáskanál porcukor, 1 citrom, só, 1 csokor metélőhagyma

A kelbimbót megtisztítjuk, enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük és hűlni hagyjuk. A krumplit is megfőzzük, meghámozzuk majd lereszeljük. /Én nyersen reszelem bele/ A sonkát szintén apróra vágjuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, sóval, frissen őrölt borssal és  morzsolt zsályával ízesítjük, jól összedolgozzuk. A masszából kroketteket formázunk, zsemlemorzsába hempergetjük és forró olajan megsütjük.

Mártás:

a tejfölhöz hozzáadjuk a porcukrot,a citrom levét, a sót meg az apróra vágott metélőhagymát és kikavarjuk. A krokettet langyosan, a mártással tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése