A főtt sonka hetekig is eláll a hűtőben, így nem kell attól tartanunk, hogy hamar megromlik. Egy kis fantáziával könnyen becsempészhetjük ételeinkbe a húsvéti sonkát kicsit újraértelmezve, torma és kalács nélkül.
Vékonyan felszelve tehetjük pizzára, apróra kockázva szinte bármilyen tésztaételt feldobhatunk vele, de lángostésztába is tehetjük.
Sonkás krumplipuffancs
Hozzávalók: maradék krumplipüré (3 dl), maradék, felkockázott sonka, 10 dkg reszelt sajt, 2 tojás, 10 dkg liszt kevés sütőporral keverve, só, borsElkészítés: A hozzávalókat összedolgozzuk, majd forró olajban kisütjük.
Almás sonkasaláta
Hozzávalók:
- 40 dkg alma
- 10 dkg sonka
- 2 főtt tojás
- 5 dkg dió
- 1 dl majonéz
- 1 dl tejföl
- 1 citrom leve
- 3 dkg porcukor
- só
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
Összekeverjük a majonézt, tejfölt, a citrom
levét, porcukrot, sót. Ebbe a salátaöntetbe keverjük bele az apróra
vágott almát, csíkokra vágott sonkát, feldarabolt főtt tojást, durvára
vágott diót és az apróra vágott petrezyelyemzöldet.
Ledarálva, mustárral ízesítve felhasználhatjuk tölteléknek akár egy
sajtos-sonkás lepényhez, akár kifliket tölthetünk vele. Ha felkockázzuk,
beleszórjuk sűrűre főzött besamelmártásba, remek rakott tésztát
süthetünk belőle. De nagyon finom a zsenge zöldborsóleves is sonkával,
sok-sok friss petrezselyemmel, apró galuskákkal.
/mindmegette/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése