2014. február 16., vasárnap

Csomboros sült karaj hagymakarikákkal

8 szelet csontnélküli karaj
a páchoz:  1 evőkanál morzsolt csombor /borsikafű/
2 dl száraz fehérbor
2 evőkanál olaj
só, 1/2 citrom reszelt héja
a körethez 4 alma, 8-10 koktélparadicsom
2 nagy vöröshagyma,
2 tojás, 4 evőkanál liszt
só, bors,zsiradék


A hússzeleteket a hozzávalókkal elkészített páclében 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Egy tepsit zsírrl kikenünk, ebben elhelyezzük egymás mellé a hússzeleteket úgy, hogy a páclevet is ráöntjük. Befedjük az gézet karikára vágott almaszeletekkel, illetve közéjük koktélparadicsomokat teszünk. Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük

A megtisztított hagymát vastag karikára vágjuk, óvatosan szétválasztjuk, majd a felvert, sózott, borsozott tojásokkal összekevert lisztes panírba forgatjuk, és bő forró olajban pirosra sütjük.

Az erdélyi konyha jól ismert fűszere a nálunk ritkábban használt csombor, alias borsikafű. Kellemes aromája mellett mitológiai múltja és gyógyereje is hozzájárul ahhoz, hogy az ókor óta ismert és kedvelt fűszer.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése