2014. február 11., kedd

Egyszerű - finom

Karfiol-brokkoli rakottas

Hozzávalók:
karfiol-brokkoli,
20 dkg főtt sonka,15 dkg reszelt sajt
1 evőkanál vaj,.4 evőkanál liszt
kb 3,5-4 dl tej,só,bors

A karfiolt és brokkolit rózsáira szedjük, enyhén sós vízben roppanósra főzzük.
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, fokozatosan a péphez keverjük a tejet. nagyon kis lángon kevergetve besűrítjük /besamelmártást készítünk/. majd hozzáadjunk 10 dkg  reszelt sajtot, még egyszer összekeverjük.

Egy tűzálló tálat kikenünk, beletesszük a brokkoli és karfiol keveréket, megszórjuk a kockára vágott sonkával, a sonkákra öntjük a sajtos besamelmártást, ezt pedig meghintjük a maradék reszelt sajttal. A rétegeket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Előmelegített sütően szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése