2014. február 2., vasárnap

Alma és körte

Készíts sült almát - vágd ki egy alma belsejét, töltsd meg dióval, takard le fóliával és tedd a sütőbe. 10 perc múlva vedd le a fóliát, locsold meg egy kiskanál mézzel, hintsd meg fahéjjal és tedd vissza 5 percre a sütőbe. 
Isteni finomságot kapsz, ami értékes összetevőivel még a fogyókúrádat is segíti.



A fahéj nem csak az íze, hanem zsírégető tulajdonságai miatt is passzol az almához. Egyrészt fertőtleníti a gyomrot és a bélrendszert, így megszünteti a puffadást, vagy más emésztési zavarokat okozó fertőzéseket és gyulladásokat, másrészt, a gyomorban vérbőséget okozva meggyorsítja az anyagcserét. A fahéjjal a zsírós, nehezen emészthető ételek is könnyebben lebonthatóak,

 A körte nem tartalmaz kiemelkedő mennyiségű ásványi sót vagy vitamint. Tartalma azonban olyan összetételű, amelyet számos betegség gyógyítására felhasználhatunk. A gyomorbajosok és a vese bajosok számára a legjobb. A körtét általában gyulladásos betegségek gyógyítására használják, illetve az emésztési rendszerre és a légutak gyógyítására. Ez nem zárja ki azt, hogy a körte hasson az egész testre. Az átlagosnál nagyobb mennyiségű benne a boron, ami a csontok és az izmok állapotára jótékonyan hat. A körte hűsítőleg hat a gyomorhurutra és gyógyítja azt. 

A nyersen, frissen fogyasztott körte jó hatással van az agyműködésre, megerőltető szellemi munkát végzőknek naponta való fogyasztása javasolható.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése