2014. február 8., szombat

Vasárnapra - töltött sertéscomb

Hozzávalók /4 személy/

80 dkg  szeletelhető sertéscomb
15 dkg császárszalonna, 2 vöröshagyma
4 szelet kenyér, 3 tojás, 10 dkg sajt, só, bors, őrölt szerecsendió
zöldpetrezselyem, zsiradék

A húst elvágjuk úgy, hogy mkinél nagyobb szeletet kapjunk, Klopfoljuk, majd mindkét  oldalán sózzuk, borsozzuk. Egy őzgerincformát kikenünk, bele helyezzük a hússzeletet, úgy hogy a végei kétoldalt visszahajtható legyen. Kevés zsiradékon megpirítjuk az apró kockára vágott császárszalonnát, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát, és együtt dinszteljük. Hagyjuk kissé kihűlni, ekkor hozzáadjuk a morzsolt kenyérbelet, a nyers tojást, meg a reszelt sajtot, Ízlés szerint fűszerezzük, /én tettem bele zúzott fokhagymát /
belevágjuk a petrezselyemzöldet, és a tölteléket hosszan a hússzelet közepébe helyezzük. Ráhajtjuk a hússzéleket, és előmelegített sütőben sütjük. Sült krumplit, savanyúságot kanáljunk hozz.

A megtöltött hússzeletet óvatosan fordítsuk át a formában, úgy hogy az egész része kerüljön felülre,így sütés közben nem fog szétbomlani. /forrás: Erdélyi Konyha/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése