2012. szeptember 25., kedd

Sütőtök - ősz

A harsogó narancssárga, az ősszel tökéletes összhangban pompázó tök szezonális finomság, amelyet ilyentájt kezdünk egyre gyakrabban szerepeltetni az otthoni menün.

network.hu
Októberi sütőtök variációk

A Dél- és Közép-Amerikában őshonos zöldség igazi vitaminbomba nagyon egészséges
 Mint minden narancssárga színű zöldség, a sütőtök is igen gazdag karotinoidokban, valamint C és B vitamintartalma is jelentős. Több fajtája kapható, a legbiztosabb a hosszúkás alakú sonkatök, ez szinte mindig finom édes lesz.

Sütőtökös tészta
Apróra vágott kolozsvári szalonnát megpirítani, erre tenni  kis kockákra vágott sütőtököt  és addig kevergetni  míg megpuhul, de még nem esik szét, két gerezd szétnyomott fokhagymával ízesíteni.  megszórni   borssal, rozmaringgal és az egészet főtt csigatésztával összekeverni.

 Sütőtök leves

Hozzávalók:
egy közepes sütőtök
2 evőkanál étkezési keményítő
10 dkg vaj
só, bors
3 dl tejszín
1 evőkanál méz
Elkészítés:
A tököt felkockázzuk, majd a megolvasztott vajba beletesszük,5-8 percig sütjük, majd egy kis csésze vízzel felöntjük. A párolást kb. 10-12 percig végezzük.
Besűrítjük az étkezési keményítővel, majd még hozzáadunk 5dl vizet. Összeturmixoljuk, majd jöhet a só, bors. A legvégén tesszük bele a tejszínt és a mézet.




 .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése