Nyári csomboros káposzta /édes káposztából/
Most van a picon friss csombor,
érdemes megszárítva eltenni , mert a káposzta-ételekbe, /én egy
csipetnyit még a húslevesbe is teszek/ tökfőzeléknek kellemes, jó ízt
ad.
Hozzávalók:
: 1 fej édeskáposzta, megfőzve,. 3-4 nagy levelet
félretenni, a többit úgy előkészíteni, mint a töltött káposztához,
darálthús a töltelékhez /szokásos módon, ugyanaz, mint a
töltöttkáposzta tölteléke/ 1/2 liter paradicsomlé,csombor /egy kis szál,
vagy ha nincs friss 1 kávéskanálnyi szárított/ és egy nagy csomag
friss kapor
Elkészítem a tölteléket a szokásos módon,csak egy kicsit kisebb.
egyforma,"batyút" az edény aljára kevés zsiradék /olaj, vagy zsír/
/beteritem egy káposztalevéllel erre
teszem a csokor kaprot, csombort, befedem még egy másik levéllel és szépen
elhelyezem a töltelékeket, a kimaradt káposztaleveleket felaprítom, rászóróm, végül betakarom, befedem az egészet a félretett káposztalevéllel. A
paradicsomlevet kicsit /kevés cukorral/ ízesitem és ráöntöm a
káposztára, úgy hogy ellepje. Kicsi lángon, lassan főzőm, néha
megforgatom, rázom a fazekat, keverni nem szabad../nem igényel nagy
odafigyelést, ha kicsi a láng, / /a paradicsomlevet magába szívja/ a
töltelékeket tejföllel meglocsolva , tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése