2012. szeptember 22., szombat

Töltött káposzta, de nem a téli

 Nyári csomboros káposzta      /édes káposztából/

network.hu

Most van a picon friss csombor,  érdemes megszárítva eltenni , mert a káposzta-ételekbe,    /én egy csipetnyit még a húslevesbe is teszek/   tökfőzeléknek kellemes, jó ízt ad.

Hozzávalók:

 : 1 fej édeskáposzta, megfőzve,. 3-4 nagy levelet félretenni, a többit   úgy előkészíteni, mint a töltött káposztához, darálthús a töltelékhez  /szokásos módon, ugyanaz, mint a töltöttkáposzta tölteléke/ 1/2 liter paradicsomlé,csombor /egy kis szál, vagy ha nincs friss 1 kávéskanálnyi szárított/ és egy nagy csomag  friss kapor

Elkészítem a tölteléket a szokásos módon,csak egy kicsit kisebb. egyforma,"batyút"  az edény aljára kevés zsiradék  /olaj, vagy zsír/  /beteritem egy káposztalevéllel   erre teszem a csokor kaprot, csombort, befedem még egy  másik levéllel és szépen elhelyezem a töltelékeket, a kimaradt káposztaleveleket felaprítom,  rászóróm, végül  betakarom, befedem az egészet a   félretett káposztalevéllel. A paradicsomlevet kicsit /kevés cukorral/ ízesitem és ráöntöm a káposztára, úgy hogy ellepje.  Kicsi lángon, lassan főzőm, néha megforgatom, rázom a fazekat, keverni nem szabad../nem igényel nagy odafigyelést, ha kicsi a láng, /  /a paradicsomlevet magába szívja/ a töltelékeket tejföllel meglocsolva , tálalom.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése