2013. május 4., szombat

Anyák napjára - Epres torta

Édesanyánk az, akihez örömünkkel, bánatunkkal fordulhatunk. Ő az egyetlen, aki mindvégig feltétel nélkül szeret, aki számára mindig mi, a gyerekei vagyunk a legfontosabbak, akárhány évesek legyünk is. Május első vasárnapja: Anyák napja.


Epres torta

Tésztához:
- 8 tojás
- 8 kanál rétesliszt
- 8 kanál cukor
- csipet só
- késhegynyi szódabikarbóna
Töltelékhez:
5 o dk eper
- 1 zacskó vanília pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 3 kanál gríz
- színtelen tortazselatin por

Elkészítés:

torta_5 A tojásokat külön választjuk, a sárgáját kikeverjük habosra cukorral, a fehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük. A tojássárgájába lassan belekanalazzuk a habot, beleszitáljuk a lisztet és a szódabikarbónát. Nagyon finoman összedolgozzuk és kizsírozott tortaformába öntjük, majd közepes hőmérsékleten megsütjük. (A sütőajtót nem szabad kinyitni sütés közben, mert összeesik a tészta.) A tészta sülése közben elkészítjük a töltelékkrémet. A tejből és grízből tejbegrízt készítünk. A cukrot és a margarint habosra kikeverjük, és ha kihűlt, hozzáadjuk a tejbegrízt, majd a vanília pudingport és krémmé dolgozzuk. Ezután a kész piskótát kettévágjuk, az alsó lapot megtöltjük a krém háromnegyed részével. Befedjük eper szeletkékkel, rátesszük a tortalap másik felét. A torta tetejére rákenjük a maradék krémet, és eperszemekkel díszítjük. Elkészítjük a tortabevonó zselatint a használati utasítás szerint, és amikor egy picikét dermedni kezd, bevonjuk vele a torta tetejét. Tálalás előtt tejszínhabbal is körbedíszíthetjük.

recept:szegedma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése