2013. május 12., vasárnap

Vasárnapi ebéd -Sült pisztráng muzsdéjjal

 A szépen megtisztított pisztrángokat sózni,, borsozni, és pirospaprikával elkevert kukoricalisztben alaposan megforgatni, majd forró olajban ropogósra, aranybarnára sütni.


A muzsdéj egy fokhagymaszósz, melynek elkészítése elég egyszerű. A fokhagymát megpucoljuk, majd jól összezúzzuk. Olajjal és sóval kikavarjuk, akár egy majonézt. Pirospaprikát, őrölt fehérborst adunk hozzá.
Buborékos vízzel higítjuk a kellő sűrűségre.A szénsav ugyanis kiszívja a fokhagyma erejét, élénkíti az ízét.

  Joghurtos epertorta

 Hozzávalók: 1 piskóta-alap, 1/2 liter natúr joghurt, 30 dkg eper  kevés cukor,/ némi fahéj,/ 1 csomag zselatin   3 dl habtejszín




  • Süssünk kapcsos tortaformában egy piskótalapot, nem kell, hogy magas legyen, hiszen ennek a tortának épp a joghurtos eperkrém a lényege!
  • A gyümölcsöt alapos mosás után , csumáját eltávolítva, tegyük turmixgépbe! Öntsük hozzá a joghurtot, cukrot ízlés szerint, / egy kis fahéjjal is izgalmasabbá tehető/ Turmixoljuk  össze!
  • A zselatint készítsük el a csomagoláson leírt módon, adjunk hozzá néhány evőkanállal a krémből, dolgozzuk össze, majd öntsük az egészet az epres krémhez!
 Jól elkeverve adjuk hozzá a habbá vert tejszínhabot, forgassuk  össze, majd öntsük a joghurtos-tejszínes krémet a piskótára! Legalább 3-4 órára tegyük  hűtőbe! Tetejét kidiszíthetjük  egész eperrel vagy a már felvágott szeleteket öntsük le csokiöntettel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése