2013. december 11., szerda

Karácsonyi díszek

Csakis a fantáziánk szabhat határt  /meg az időnk.../, hogy milyen finomságokkal díszithetjük fel a karácsonyfánkat és  lakásunkat.

Ehető fenyőfadíszek Egyszerűen elkészíthető, mutatós díszek a száritott gyümölcsszeletek. Almát, narancsot, citromot, vagy egyéb citrusfélét mossunk meg, töröljük szárazra, héjastól vágjuk leheletvékony karikára, terítsük a szeleteket sütőpapirral letakart vágódszekára, néhány napig szárítsuk meleg,száraz helyen, majd fűzzük színes cérnára.   
ötlet: Szeletelhetünk citromot, grépfrútot is. Ez utóbbiból válasszuk a rózsaszín belűt. Gyönyörű, ahogy a fény átvilágít rajta! 


 


 Zselés puha cukorkákból vagy pattogatott kukoricából készíthetünk karácsonyfaláncot,tojásfehérjéből habkarikát/ezeket növényi színezőkkel színesíthetjük, készithetünk mutatós füzérkéket ha bogyós terméseket, pl 8-10 szem  csipkebogyót   cérnára fűzünk, a cérna két végét összekötjük, és így akasztjuk a fára. Kandírozott gyümölcsdarabkákkal hasonló fűzért készíthetünk.

      Ha olvasztott csokoládét keverünk el dió- vagy mogyoródarabokkal, kókuszreszelékkel, mazsolával, esetleg kandírozott gyümölcsdarabkákkal, a jégtartóba öntjük, majd ha a mélyhűtőben kihűlt, szépen becsomagoljuk őket.    Kókuszgolyóból,   vagy csokoládé, illetve cukormázba forgatott piskótadrabokból is készülhet dísz, ezeket cukorgyöngyökkel, tortadarával, stb.   díszíthetjük.


 

  


Nemcsak karácsonyi gyertyákkal díszíthetjük az ünnepi asztalt,
hanem készíthetünk ehető ünnepi díszeket is, mint például a kenyérfenyő.

Hozzávalók:
kenyérszeletek, színes dekorcukor, csillag vagy virágalakú kiszúró, gyertyák

A kenyérszeletekből különböző nagyságú csillagokat szurunk ki, mindegyikre dekorcukrot szórunk, egymásra helíezzük őket, és gyertyát illesztünk a közepébe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése