Csakis a fantáziánk szabhat határt /meg az időnk.../, hogy milyen
finomságokkal díszithetjük fel a karácsonyfánkat és lakásunkat.
Egyszerűen elkészíthető, mutatós díszek a száritott gyümölcsszeletek.
Almát, narancsot, citromot, vagy egyéb citrusfélét mossunk meg,
töröljük szárazra, héjastól vágjuk leheletvékony karikára, terítsük a
szeleteket sütőpapirral letakart vágódszekára, néhány napig szárítsuk
meleg,száraz helyen, majd fűzzük színes cérnára.
ötlet: Szeletelhetünk citromot, grépfrútot is. Ez utóbbiból válasszuk a rózsaszín belűt. Gyönyörű, ahogy a fény átvilágít rajta!
Zselés puha
cukorkákból vagy pattogatott kukoricából készíthetünk karácsonyfaláncot,tojásfehérjéből habkarikát/ezeket növényi
színezőkkel színesíthetjük, készithetünk mutatós füzérkéket ha bogyós
terméseket, pl 8-10 szem csipkebogyót cérnára fűzünk, a cérna két
végét összekötjük, és így akasztjuk a fára. Kandírozott
gyümölcsdarabkákkal hasonló fűzért készíthetünk.
Ha olvasztott csokoládét keverünk el dió- vagy
mogyoródarabokkal, kókuszreszelékkel, mazsolával, esetleg kandírozott
gyümölcsdarabkákkal, a jégtartóba öntjük, majd ha a mélyhűtőben kihűlt,
szépen becsomagoljuk őket. Kókuszgolyóból, vagy csokoládé, illetve
cukormázba forgatott piskótadrabokból is készülhet dísz, ezeket
cukorgyöngyökkel, tortadarával, stb. díszíthetjük.
Nemcsak karácsonyi gyertyákkal díszíthetjük az ünnepi asztalt,
hanem készíthetünk ehető ünnepi díszeket is, mint például a kenyérfenyő.
Hozzávalók:
kenyérszeletek, színes dekorcukor, csillag vagy virágalakú kiszúró, gyertyák
A kenyérszeletekből különböző nagyságú csillagokat szurunk ki, mindegyikre dekorcukrot szórunk, egymásra helíezzük őket, és gyertyát illesztünk a közepébe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése